Celler Biopaumerà

Som un petit celler de vi ecològic ubicat dins la D.O. Tarragona. Les visites que fem consisteixen en una visita a l’explotació on s’explica que es el cultiu ecològic dins la vinya i desprès es passa al celler on també s’explica els procediments enològics per aconseguir un vi ecològic de qualitat. L’explicació al celler l’acompanyem de tastos de vi en els seus diferents moments d’elaboració. La visita s’acaba a la sala de cates-agrobotiga habilitada en un edifici que data de principis del segle XVIII que te nim al poble de Rasquera on es degusten els vins acabats i embotellats.

Els nostres vins

ADRIÀ

D’alta intensitat i color vermell fosc, en copa genera una llàgrima abundant. Té aromes fresques i elegants de fruites vermelles i sotabosc mediterrani que li confereix frescor, apareixent notes dolces de delicats torrats pastissers que li donen complexitat. Entrada dolça i ampli recorregut en boca deixant una sensació sedosa. Servir entre 15-16ºC. Aquest vi acompanya perfectament formatges curats, arrossos i pastes ben condimentades així com qualsevol tipus de rostits i guisats.

ERIKA

De color pètal de rosa,  pàl·lid, molt elegant. En nas és fresc, amb delicades notes de fruita fresca vermella, de polpa àcida, que ens recorden les maduixes i les cireres. En boca és viu, fresc i llarg. Servir entre 6-8ºC. És ideal per prendre com aperitiu o per acompanyar tot tipus de pastes i arrossos.

ESTHER

Aquest vi és  un homenatge a l’indret que l’ha vist néixer “el Paumerà” i a les persones que l’han fet possible. Terreny sec i pedregós, cultivat seguint criteris ecològics i elaborat respectant al màxim el seu origen. Mostra agradables aromes dolços de fruites vermelles confitades i,  en una segona flairada ens impregnen records especiats propis de les herbes aromàtiques del sotabosc mediterrani. Aquestes fragàncies s’han integrat amb les notes nobles que donen els dotze mesos d’estada en una selecció de roures de diferents orígens aportant aquest  ric teixit d’aromes terciari.

IUVENIS

Aquest vi surt d’un cupatge fet amb seleccions especials de les nostres petites parcel·les de garnatxa i cabernet. Es pretén gaudir dels aromes que dona el nostre terroir compost de terres calcàries pròpies de les comarques del sud de Tarragona. En nas mostra les notes fresques de les violetes i herbes mediterranias i la intensitat dels records de fruits vermells petits com els gerds, les mores i arayons. En una segona flairada apareixen les lleugeres notes de roure que embolcallen la fruita. En boca és dinàmic, fresc i ampli.

BLANC DE NOIRS

Es mostra madur, sobresurt la compota de fruita i melmelada, també notes de codony i cítrics, embolcallats per notes de criança on hi destaca el brioix i el pa torrat. En boca es mostra ample i càlid i molt untuós i ben equilibrat amb la justa acidesa. Omple tot el pas per boca amb un post-gust molt llarg.

Enoturisme

Visita a les vinyes i a les olivers centenàries i mil·lenàries existents dins la finca amb una explicació sobre el cicle anual de la vinya, varietats existents i sobre les pràctiques que s’han de fer per poder tenir la qualificació d’agricultura ecològica. Una vegada vistes les vinyes es passarà a la visita al celler on s’explicarà el procés que es segueix des de l’entrada de la verema fins l’embotellat i envellit, explicant també els cupatges que es fan, per què es fan i que aporta cada varietat al vi final. També s’explicaran les diferents fustes de les botes de roure i que aporten al vi. Per finalitzar es proposa un tast dels vinselaborats i de les diferents fases en que es troba el vi.

Cal reserva prèvia

 

Contacte:

Adreça Plaça St. Joan 3 43513, Rasquera

Telèfon (00 34) 647 983 004 / 618 154 254

Email: biopaumera@biopaumera.com