Celler Estol Verd

Estol Verd celler és un projecte iniciat per la Sara i el Gerard l’any 2014. Aquest projecte no és simplement una empresa, és una forma de viure la viticultura i de veure el nostre voltant. Dia a dia intentem que les nostres finques siguin sostenibles, tan econòmicament com ambientalment. Estol Verd celler és un celler petit situat a Rodonyà, a la casa pairal de cal Joan Rosset on antigament ja s`hi elaborava vi.

Actualment fem 4000 ampolles de vi de forma artesanal. Premsem el raïm amb una premsa vertical manual i fem la fermentació en dipòsits d’acer inoxidable de 200 i de 500 litres, i la criança en bótes de 60 litres.

Els nostres vins

Els nostres vins són elaborats a partir del raïm de les nostres vinyes que cultivem mitjançant agricultura ecològica, ens trobem en període de conversió. Triem la vinya i el raïm que considerem més adequat pel vi que desitgem elaborar

Tenim un estol de vins força ampli. Elaborem tres vins blancs, el Nyec, el Ros i el Rosset.

El Nyec és un vi fresc i aromàtic elaborat amb les varietats parellada, muscat i chardonnay

El Rosset és un vi jove elaborat 100% amb chardonnay.

El Ros és un chardonnay fermentat en bóta aromàtic i elegant.

També fem un rosat, el Tararí. És un vi de sumoi, una varietat negre, que s’havia cultivat molt a Rodonyà i pobles del voltant, de la qual en queden poques hectàrees.

I els nostres negre són el Tatxam, el zub zub i el 7030.

El zub zub és un vi negre jove elaborat amb ull de llebre.

El tatxam és un vi negre jove elaborat amb syrah.

El 7030 és un criança amb un 70% de syrah i un 30% d’ull de llebre.

 

Enoturisme

Orientast és una nova experiència enoturística en grup, és una activitat de senderisme en què has de cercar i tastar diversos vins amagats en diferents rutes que passen per les finques d’Estol Verd Celler (Rodonyà), descobrint l’agroecologia, el paisatge i la història del món rural.

Podràs tastar els vins al camp i autoavaluar el teu nivell de tast de forma divertida, debatent en grup o de forma individual els aspectes sensorials del vi. Tot això descobrint territori i natura, realitzant una activitat saludable apte per a totes les edats, en la que els menors d’edat també hi podran participar i trobar el seu petit tresor.

Contacte:

Adreça C / del forn nº6, 43815 Les Pobles, (Tarragona)

Telèfon 616 620 984 / 696110074

Email: estolverd@gmail.com