PR 12

Cellers Singulars al Palau Robert

 

PR 12

 

El passat mes d’abril, l’associació Cellers Singulars de la DO Tarragona, va presentar els seus vins al Palau Robert de Barcelona.

 

Unes 200 persones, en gran part professionals, van assistir a l’acte de presentació dels Cellers Singulars. Restauradors, distribuïdors, premsa especialitzada i agents del món del vi van poder tastar els vins de Biopaumerà (Rasquera), Celler Mas Bella (Masmolets), Celler Mas del Botó (Alforja), Celler Pedrola (Miravet), Celler Suñer (Ginestar), Estol Verd Celler (Rodonyá), Lafarineravins (Rasquera), Molí de Rué (Vinebre) i Cellers Blanch (Puigpelat).

PR 5

 

Cellers Singulars són 9 cellers que treballen junts per donar a conèixer els seus vins, i donar valor al territori i patrimoni agrícola del qual formen part. Es caracteritzen pel seu ampli ventall de vins, des de vins escumosos, blancs joves, blancs criats en fusta, rosat, negres i  vins dolços.

 

Cinc dels cellers es situen a la Ribera d’Ebre, un al Baix Camp i tres a l’Alt Camp.

 

PR 7

 

L’acte que es va fer al Palau Robert va ser conduit per la periodista i sommelier Ruth Troyano que va destacar el treball en xarxa que fan aquest cellers i la seva manera de treballar junts que va definir com COMPETIR COL.LABORANT. També va destacar altres aspectes dels cellers com poden ser el respecte per l’entorn i el medi ambient, la memòria històrica del món vitivinícola,  la seva joventut, els seus projectes enoturístics, la reivindicació de la veu de l’enologia en femení, l’aposta per varietats autòctones i també per les noves tecnologies. En la presentació de l’acte també van intervenir el President de l’associació Josep Mª Llauradó, el President de la DO Tarragona Josep Lluís Grogués, el President de l’INCAVI Salvador Puig, i també el xef Sergi de Meià que, com a impulsor del moviment Slow food, va destacar la importància del treball en conjunt entre la cuina catalana i els vins catalans, així com la diversitat i la qualitat dels vins del cellers singulars.

 

El president de l’associació, Josep Mª Llauradó, va destacar la dificultat de comunicar un territori tan extens com el de la DO Tarragona, per això va sorgir Cellers Singulars, però destaca molt positivament la seva diversitat, que la considera com un valor afegit ple d’autenticitat.

 

 

Un cop finalitzats els parlaments, en l’immillorable marc dels jardins del Palau Robert,  els assistents van poder tastar els vins dels 9 cellers, parlar amb cadascun d’ells així com intercanviar-hi opinions i sensacions sobre els diferents vins. Per acompanyar el vi, l’associació de dones de l’Alforja, va preparar el Pataco de l’Alforja, un plat típic d’aquest poble a base de tonyina, patata i carbassó.

 

PR 3

foto tots CS worpress

Arriben a Barcelona els Cellers Singulars de la D.O. Tarragona

Cellers Singulars de la DO Tarragona és una associació de petits grans cellers, familiars amb clara vocació enoturística i volem crear sinergies entre nosaltres, treballar amb xarxa per créixer, treballar plegats pel nostre territori i per la nostra DO. Neix amb la voluntat de promocionar i donar a conèixer els nostres cellers i els nostres vins.

Els productors que formem part de l’Associació som joves emprenedors amb voluntat de futur, que volem donar valor al territori, als cellers, als vins i a la DO Tarragona.

Els Cellers Singulars som Els cellers que formem part de l’associació som:

  • Biopaumerà – Rasquera
  • Celler Mas Bella – Masmolets – Valls
  • Celler Mas del Botó – Alforja
  • Celler Pedrola – Miravet
  • Celler Suñer – Ginestar
  • Cellers Blanch – Puigpelat
  • Estol Verd Celler – Rodonyà
  • La Farinera Vins – Rasquera
  • Molí de Rué – Vinebre

foto tots CS worpress

La presentació de l’associació  tindrà lloc el proper 10 d’abril a les 18:00h al Palau Robert de Barcelona.

L’acte comptarà amb la presència de la Ruth Troyano, periodista especialitzada en enoturisme i enocomunicació i del Sergi de Meià, reconegut cuiner per la seva aposta de la cuina de km. 0 i membre del moviment internacional Slow Food. Ells seran els encarregats de conduir l’acte i presentar l’associació i els diferents cellers.

A continuació, als jardins del Palau Robert i fins les 21:00h tindreu l’oportunitat de tastar els diversos vins que s’elaboren arreu de l’ampli territori que engloben els Cellers Singulars de la D.O. Tarragona i conèixer les persones que formen part dels diferents projectes vitivinícoles.

Podreu gaudir també per acompanyar la tarda de vins del típic plat de Pataco d’Alforja, elaborat a base de patata i tonyina salada que ens oferiran l’Associació de Dones d’Alforja presents a l’acte.

Per organitzar aquest acte l’associació ha comptat amb el suport de l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi) i del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Tarragona.

Més informació a cellerssingulars@gmail.com o al 630982747 (Josep Maria Llauradó)

fira

FIRA 2016: Cellers del territori presenten els seus vins a la Selva del Camp

Un bon vi ha de presentar bona aparença, aroma i sabor. Una vintena de selvatans han pogut experimentar aquestes característiques amb el tast de vins, que enguany s’ha dut a terme al castell del Paborde. La iniciativa pretén relacionar el tradicional món de la viticultura amb la vessant medieval de la Fira Multisectorial de la Selva del Camp. L’Associació de Cellers Singulars de Tarragona, formada recentment, ha ofert un maridatge de vins dels vuit cellers que componen la formació, amb cinc marques de la Ribera d’Ebre i tres del Camp de Tarragona.

Read more

cata

Cata Solidaria

Aquest diumenge a #rasquera, a la #riberadebre, els companys de @lafarineravins fan un tast solidari al celler a benefici de la Fundació Noèlia, nens contra la distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI.

Read more

celler-444

MÚSICA, PATRIMONI & VINS SINGULARS

Els Cellers Singulars de la DO Tarragona, un grup de petits però grans cellers que representem els nostres vins i el nostre territori, us volem convidar a l’acte :

MÚSICA, PATRIMONI & VINS SINGULARS

Presentació i tast dels Cellers Singulars maridat amb el Jazz dels músics tarragonins Xavier Pié i Miguel Cruz.

Read more

santa-tecla

Al mercat gastronòmic de Santa Teca

Aquest cap de setmana ens veiem al mercat gastronòmic de Santa Teca!
Divendres de 19.00 a 24.00 i dissabte de 12.00 a 16.00 i de 19.00 a 24.00 a la plaça de l’Escorxador de Tarragona.
Hi serem els cellers Estol Verd, Mas del Botó i SUÑER, VINS I OLIS per oferir-vos un tast dels nostres vins i explicar-vos els nous projectes!
Read more

cellers-62x

Cellers singulars de la DO Tarragona

El del sector del vi en l’actualitat s’enfronta a tres Reptes importants: el canvi climàtic, la comunicació i  la incorporació de nous públics. Productors i comunicadors tenim responsabilitat compartida en tots ells, especialment en els dos últims. El que no es coneix no s’estima i per tant no es consumeix. Per això cada vegada que fem un acte com aquest, estem contribuint a resoldre una situació que no és la d’un país normal.

Tenim un problema d’identitat: no ens bevem els nostres vins, o no suficientment. L’estat espanyol és el país amb més ha de vinya plantada i el 3r productor de vi del món però només consumim 16 litres x càpita i any, quan a França són més de 50. I, a més a més, a Catalunya només 1 de cada 3 ampolles que es consumeixen, és de vi català. Hem de mirar de capgirar aquestes estadístiques.

Read more