Celler Bella

Constituït 2010, per Josep Maria Vilanova i Elisa Ribé, el celler es dedica a l’elaboració de vi blanc, rosat i negre amb Denominació d’Origen Tarragona. Aquest celler és un repte personal dels propietaris per a continuar la tradició familiar ja què l’avi Ribé elaborava vi en aquestes instal·lacions. I donar un valor afegit a les seves vinyes, al poble i al territori, oferint un projecte enoturístic familiar i de qualitat. El celler està tot rodejat de les vinyes propietat de la família. 16 hectàrees de vinya de les varietats Ull de llebre, Garnatxa Negre, Macabeu, Cartoixà i Parellada de les quals es seleccionen els millors ceps i raïms per a fer el vi.

Els nostres vins

BELLA BLANC: 100% MACABEU. Verema manual, extracció en fred per extreure la màxima tipicitat aromàtica, fermentació en tines d’acer a temperatura controlada, sempre buscant la frescor i la joventut del vi i volen fent èmfasi al valor propi de les varietats.

BELLA BLANC CARTOIXÀ: 100% CARTOIXÀ. Verema manual, fermentació en tines d’acer a temperatura controlada, al final de la fermentació es trasbalssa en bótes de roure francés i roman en bótes durant 3 mesos realitzant el batonage periòdicament. Obtenint un vi amb més d’untuositat i volum en boca, sense pèrdre el caràcter de la Cartoixà

BELLA ROSAT: 100 % ULL DE LLEBRE. Verema manual, al punt òptim de maduració enològica, és selecciona la millor parcel·la per vinificar ( sòl calcari amb restes de licorella a la base). Maceració de molt poques hores aquest any 2 hores degut a l’intens color del raïm), sangrat i fermentació a temperatura controlada en dipòsit d’acer inoxidable. Estabilització en fred i clarificació, filtrat suau i embotellat a mitjans d’abril per tal de tenir el producte en les màximes condicions durant l’estiu. 1.000 ampolles.

BELLA NEGRE: 70 % ULL DE LLEBRE I 30% GARNATXA NEGRE. Verema manual, al punt òptim de maduració enològica, és selecciona la millor parcel·la per vinificar ( sòl calcari amb restes de licorella a la base). Fermentació – maceració a temperatura controlada, un cop acabada la fermentació i quan es considera oportú es sagna, no es premsa, i es deixa que faci la fermentació malolàctica de manera espontània, sense inoculació de bacteris. Envelliment en tina amb les lies fines per conferir-li més arrodoniment. Estabilització en fred i clarificació, filtrat suau i embotellat.

BELLA NEGRE CRIANÇA: 70 % ULL DE LLEBRE I 30% GARNATXA NEGRE. Verema manual, al punt òptim de maduració enològica, és selecciona la millor parcel·la per vinificar ( sòl calcari amb restes de licorella a la base). Fermentació – maceració a temperatura controlada, un cop acabada la fermentació i quan es considera oportú es sagna, no es premsa, i es deixa en bótes de roure frencès que faci la fermentació malolàctica de manera espontània, sense inoculació de bacteris i l’envelliment en la fusta durant un any aproximadament.

 

Enoturisme

Oferim visites enoturístiques per tal d’apropar el client al paisatge i a la cultura vitivinícola, podent gaudir de passejades entre vinyes, visita al celler i tastos de vins.

Contacte:

Adreça C/ De la Font, 8 Municipi Valls Localitat Masmolets CP: 43813

Mòbil. 600 269 786

email: info@cellermasbella